Tel: (+45)22371950
​
NYTÅRSVANDRING
fra Københavns city til Kastrup på Amager
d.28/12-2024
Efter julens sansebombardement samles vi denne lørdag kl. 12-16 for at give os selv lidt tid til ro, eftertanke, stilhed, for at takke Gud for året, der gik - og bede om Hans velsignelse i det nye år.
Vi mødes lørdag kl. 12 i Københavns Domkirke, Nørregade 8, 1165 København K ved Thorvaldsens statue af apostlen Jakob – pilgrimmen med stav og hat. Herfra vandrer vi ud i vinteren – ad Strøget, over Kongens Nytorv og cykelbroen til Christianshavn, gennem Christiania, over Kløvermarken til Amager Strandpark, langs Øresund til Kastrup Metrostation. Hertil forventer vi at ankomme ved 16-tiden. Turen er på ca.10 km. Pilgrimspræst Elisabeth Lidell leder vandringen med input undervejs. Vi går skiftevis i stilhed og i samtale. Turen er gratis, og der er ikke tilmelding. Medbring madpakke, vandrestøvler, regntøj og rejsekort.
​
Pilgrimsvandring med lærerstaben
03/01-2025
fra Skt. Knuds katolske Skole, Århus
​
Bibelmeditation - lectio divina i København
d. 07/01-2025
Bibellæsning bør ikke bare være en from øvelse, men et livsvigtigt behov på samme måde som dette at spise ikke er en øvelse, men et livsvigtigt behov. Og lige som det ikke bare gælder om at spise, men også om at fordøje det, vi har spist, så skal vi også give os tid til at fordøje Ordet.
Med udgangspunkt i en Bibeltekst øver vi os i at lytte til os selv, til Gud og til andre. Metoden kaldes Lectio Divina og er en ældgammel måde at læse Bibelen på med bønnens blik, hvor stilhed spiller en vigtig rolle. Det er jeusiternes grundlægger, Ignatius af Loyola (1491-1556), der har inspireret hertil.
Formålet er, at Guds ord skal tale til vores hjerte, så det siger os noget personligt. Ud fra udvalgte evangeliefortællinger prøver vi at gøre disciplenes trosvej mere personligt nærværende.
Efter en meditation i stilhed taler vi med hinanden om, hvordan vi kan spejle vores egen tilværelse i fortællingerne, så vi igennem dem kan finde forståelse og mening i det, der sker for os.
Der kræves ingen forberedelse eller forhåndskundskab. Deltagerantal: max. 10 på flg. tirsdage kl. 19-21: 7.1., 28.1., 4.3. og 18.3. hos Elisabeth Lidell, Øresund Parkvej 15, 1. tv, 2300 København S. Tilmelding: elisabeth@lidell.dk
​​
Foredrag, gudstjeneste og workshops på Pilgrimscentrum og i Klosterkirken ved Vätterns bred, Sverige. 19.-21.februar
19/02-2025
​
Pilgrimsretræte i Assisi
d. 10.-17. juni 2025
Klosterophold og vandring i Frans af Assisi's fodspor.Venteliste!​​
​
Retræte med kirke- og kulturmedarbejdere
d. 30/10-2025
på Ådalen retrætecenter, 30. september - 3. oktober.
Efterårsretræte i Skovhuset, Sdr. Vissing (Midtjylland)
Tema: Sansen for det hellige
d. 6.-9. oktober 2025
I alle kulturer og religioner finder vi oplevelser og erfaringer, knyttet til det hellige, det anderledes. Selve ordet ’hellig’ peger på noget guddommeligt. Helligstederne gør ikke Gud mere nærværende, men hjælper OS til at være mere nærværende og se det hellige i det almindelige. For Guds ånd, Helligånden kan ikke bindes eller låses til nogen genstand. Guds nærvær er i sakramentet, de hellige handlinger: dåb og nadver. Men også i vores almindelige hverdag, for Gud er konkret og altid til stede. I stilheden vil vi øve os i at bruge sanserne til at se det store i det små.
Vi skal nyde retræten i de store midtjyske skove. Andagter, stilhed og vandreture i Gudenådalen er byggesten i retræten. På retræten forlader vi hverdagen, men ikke virkeligheden. Vi tager en pause fra alt det, vi plejer at have omkring os og får mulighed for at se vores liv i et nyt lys. Her kan vi give efter for vores længsel efter stilhed og fred. I stilheden har vi god tid til at fuldføre vore tanker og lytte til, hvad Gud har at sige os. Som hjælp hertil tilbydes endvidere individuel samtale med hver enkelt. Mandag den 6. oktober kl. 17 - torsdag den 9. oktober kl. 14. Pris: 2800 kr.