top of page

 

Pilgrimsandagt i Viborg Domkirke

d.29/09-2023 

kl.11, Sct. Mogensgade 4, 8800 Viborg.

Efterårsretræte i Skovhuset, Sdr. Vissing, Midtjylland

Tema: Sårbarhed og Gudsnærvær

d.09/-10-2023

Vi skal nyde efterårets farver i de store midtjyske skove. Andagter, stilhed og vandreture i Gudenådalen er byggesten i retræten. På retræten forlader vi hverdagen, men ikke virkeligheden. Vi tager en pause fra alt det, vi pled.jer at have omkring os og får mulighed for at se vores liv i et nyt lys. Her kan vi give efter for vores længsel efter stilhed og fred. I stilheden har vi god tid til at fuldføre vore tanker og lytte til, hvad Gud har at sige os. Som hjælp hertil tilbyder jeg endvidere individuel samtale med hver enkelt. mandag den 9. oktober kl. 17 - torsdag den 12. oktober kl. 14. Pris: 2300 kr.

Pilgrimsvandring  - udvidet kirkegang i naturens store katedral

d.09/11-2023

Foredrag i Roskilde Pilgrimsforening kl. 19

Inspirationen fra biskop Martin Lönnebo, dette åndelige fyrtårn i Norden har Elisabeth Lidell givet videre til den danske pilgrimsbevægelse. Hun havde været præst i mange år, først ved Vor Frue Kirke i København og siden ved Risskov Kirke i Aarhus, inden hun  tog på pilgrimsvandring til Santiago de Compostela. Den tur blev på en måde afgørende – ikke alene for Elisabeth, men også for mange af os andre, der gik med en længsel, for den betød, at hun var en af de mennesker der var med til at starte tanken og livet som pilgrim her i Norden, hvor begrebet havde sovet tornerosesøvn i henved 500 år.

Kom og hør Elisabeths spændende foredrag om sit liv som præst, pilgrim og formidler.

Foredraget finder ste den 9.11. 1023 kl. 19.00. Det koster 50 kr. at deltage, og der vil være mulighed for at køber øl, sodavand og vin. Alle er velkomne.

 

Nordisk pilgrimsteologisk forum, Vadstena, Sverige

d. 15/11-2023

Vi mødes til det årlige pilgrimspræstemøde 15.-17. november på Pilgrimscentrum ved Klosterkirken i Vadstena. Her informerer og inspirerer vi hinanden, ligesom vi naturligvis fejrer pilgrimsgudstjeneste. Årets tema: 'Pilgrimmen - altid i bevægelse'.

Julegudstjeneste i Stockholm

d. 17/12-2023

Den danske menighed fejrer julegudstjeneste i Kronprinsesse Märthas Kirke, Stigbergsgatan 24, 11628 Stockholm (Södermalm) kl. 15, og jeg har den glæde at forestå gudstjenesten.

Foredrag: Kirkegang i Guds grønne katedral

d. 07/05-2024

kl.19.30 i Sognets Hus, Klitgårdsvej 34, 9382 Tylstrup.

Pilgrimsvandringen er en grundmenneskelig måde at udtrykke sin søgen på for den, der leder efter mål og mening med sin livsvej. Desuden er den bærer af den gamle talemåde: ”En sund sjæl i en sund krop” som en måde at kombinere fysisk, mental og åndelig helse. Landskabet og kulturhistorien kommer tæt på. Det er som et spændende eventyr at trænge ind i hjertet af det ydre landskab, som har så meget at fortælle om det indre landskab. For en pilgrim begiver sig ikke på vandring for at udføre en præstation, men for at søge livskvalitet og beskæftige sig med sig selv og de eksistentielle grundspørgsmål: Hvor kommer jeg fra? Hvor er jeg på vej hen? Og hvorfor? På den måde får vandringen ligeledes en religiøs dimension: Hvad er min tro?

bottom of page